Oss "Kaggare" emellan! 

Subtitle

I korthet

Ta Examen i Kallsortering

Posted by Putte on May 18, 2015 at 8:20 AM

Ta examen i Källsortering


Jag har skrivit i andra trådar att jag hör till dem som är starkt engagerad i vårt klot och hur vi sakta men säkert förstör det.


Kallar mig därmed för mijövän, miljösmart och miljöansvarstagande.


Är då allt jag gör ekologiskt eller ultimalt för miljön?
- Nej så är det tyvärr inte. Visserligen tänker jag på miljön i det mesta jag gör, visserligen har jag skaffat 3-glasfönster, smarta 'grönare' uppvärmningssystem, visserligen matkomposterar jag och jag tar hand om mitt trädgårdsavfall istället för att elda upp det, MEN det finns fortfarande massor att göra innan jag kan skryta med hur miljösmart jag är....

Något som jag vet att jag behöver lära mig, och det gäller nog fortfarande de flesta, är att inte överkonsumera, inte köpa nytt när det gamla fortrarande fungerar, inte köpa nytt när man kan köpa second hand, inte slänga det som är helt och som någon kanske kan få eller få köpa...
Tyvärr kan man nog göra listan lång på mina tillkortakommanden, men jag gör vad jag kan.


Sopsortera, DET slår jag mig däremot för brösted och säger att jag är BRA.
Jag skiljer ut allt som är organiskt ut mitt matavfall, jag källsorterar och jag prioriterar de vardagsvaror som är miljösmarta i sitt innehåll men också i sin förpackning.


En inspirationskälla är sopor.nu där jag besöker ofta och prenumerarar på dera e-brev.


Idag fick jag visa sopor.nu en länk till Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI och deras satsning för att du skall kunna ta en examen i källsortering. Jag är nu som jag är och slängde mig över detta med stor nyfikenhet och det visade sig att det handlar om att se ett antal filmer i återvinning av olika förpackningar och man får mycket kunskap på ett rätt pedagogiskt sätt.

Filmerna är bra och de frågor du får är väl valda och ger en ganska bra fingervisning om vad du kan om återvinning/källsortering.
Det är inte skämmigt att vara okunnig men tar du en halvtimme, ser alla filmerna och gör examentestet, då har garanterat fått en liten aha-känsla om varför återvinning och källsortering är så viktigt.

Enligt sopor.nu är detta ännu en beta, men det ser man inget av när man väl är där.
Klicka här för att komma till "Återvinneriet"


Jag rekommenderar verkligen det här testet.

/putte

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments